Sendražice vs Nechanice

0 - 1
Konec

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
13. 4. 2024 17:00 DAHASL Okresní přebor 2023/2024

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóreVýsledek
Sendražice000Prohra
Nechanice101Výhra

Report

Petr Soldán – Petr Kubišta, Jiří Pechar (C), Filip Šafařík, Luboš Kalenský – Pavel Stránský (56´ Ondřej Pokorný), Jindřich Laštovička, Pavel Pechar (76´ Ladislav Kohoutek), Tomáš Chalupník, David Šauer – Michal Klouzek

Branky:

16´ Michal Klouzek

Další soutěžní kolo jsme se dle rozlosování představili v Sendražicích, které uzavírají tabulku Okresního přeboru. Tušili jsme, že nás nečeká nic lehkého, protože snadný zápas v této soutěži prostě není a všechny celky mají svoji kvalitu. Mírné obavy vzbuzoval povrch, který byl tvrdý a hrbolatý. Čekalo se od nás vítězství. Nebyl Tomáš Ornst, Pavel Hochmann, Dan Denk, Radek Novák, Matěj Vošmik a Kristián Čáp.

Do úvodních minut jsme vstoupili docela dobře. Tempo sice nebylo zběsilé, ale postupnou rozehrávkou jsme se, zejména po stranách, prosazovali a soupeře přečíslovali. Pak se nějakou dobu nehrálo, protože záložník Sendražic utrpěl nezaviněné zranění. Dobíhal dlouhý pas, ale u míče byl dříve Petr Soldán a domácí hráč špatně došlápl. Po chvíli byl za pomoci spoluhráčů odnášen mimo hrací plochu. Přejeme co nejrychlejší návrat na trávník. Pauza se na nás projevila a předváděná hra upadala. Mnohokrát jsme nastřelili prvního hráče před námi. Přihrávky byly nepřesné atp. Na organizovaného a obětavého soupeře platila rychlá kombinace. Jednu takovou jsme předvedli na pravé straně, kdy jsme rychle vhodili aut, následně se míč dostal k Jindrovi Laštovičkovi, který od lajny načechral centr na osamoceného Michala Klouzka a ten nás rutinérsky hlavou na zadní tyč posílá do vedení 0:1, to vše v 16´ zápasu. Poté byla k vidění série nepřesností na obou stranách, ale i tak jsme měli dost příležitostí na výraznější odskočení ve skóre. V další šanci se objevil Michal Klouzek, když se uvolnil a postupoval z pravé strany k bráně, ale gólman jeho střelu vyrazil. Pak zahrál volný přímý kop Tomáš Chalupník, brankář vyrazil a k dorážce se dostal Jindra Laštovička s Jirkou Pecharem, ale nedohodli se a druhý jmenovaný poslal míč mimo bránu. Ve 40´ nastala tradiční šavlovačka mezi Davidem Šauerem a stoperem Sendražic, kterou rozhodčí vyřešil žlutým napomínám pro oba zmíněné. Domácí mají mladý, běhavý a šikovný střed hřiště, který nám občas dělal problémy, ale k přímé střele na bránu se nepropracovali. Poločas tedy končí naším jednobrankovým vedením.

Po obrátce se, bohužel, obraz hry moc nezměnil. Oku lahodících kombinací je jako šafránu, spíše boj o každý míč a metr hřiště. V 56´ ze hřiště odchází po nemoci hrající Pavel Stránský a nahrazuje ho Ondra Pokorný, který se zařadí na pravou stranu obrany a před ním operuje Petr Kubišta. Šanci máme po rohovém kopu a hlavičce Pavla Pechara, kdy míč prolétne na zadní tyč, kde hlídkuje Jirka Pechar, ale míč do sítě nedostane. V další akci, kdy si Michal Klouzek seběhne na kolmici a předkládá před bránu Jirkovi Pecharovi už míč do sítě dostaneme, ale dosažená branka pro ofsajd neplatí. Sendražice tak jsou na dostřel a jedna nešťastná situace, standardka, chyba by zápas poslala do remízového stavu. V 76´ podruhé střídáme. Hřiště opouští Pavel Pechar a do hry naskakuje Láďa Kohoutek, který se postaví na hrot. Michal Klouzek se zatáhne do středové řady. Do šance se probil Tomáš Chalupník, který postupně překonal několik bránících hráčů, jenže finální střela o kousek míjí levou tyč z pohledu střelce. Vzdušnému prostoru vládne Jindra Laštovička, dnes hráč zápasu, což nejspíš vyvolalo frustraci u zkušeného domácího plejera. V jednom z nákopů do Jindry nalétl bez snahy hrát míč a nepříjemně mu dopadl na kotník. Sudí bolestivý zákrok ohodnotil žlutou kartou. Definitivu zápasu mohl dát Láďa Kohoutek, který ve vápně vystřelil, ale gólman se předvedl s dalším výtečným zákrokem a vytáhl na rohový kop. Po nastaveném čase urputný zápas končí nejhubenější výhrou našeho mančaftu.

Sendražice byly snaživé, běhavé a nepříjemné. Prezentovaly se soudržným výkonem a rozhodně mají v soutěži své místo, i když to se záchranou budou mít více než složité. Je s podivem, že doposud zapsaly pouhé 4 body. Nám nevyhovoval špatný stav hřiště, ale rozhodně se nevymlouváme. Víme, že dnes jsme podali slabý výkon a příště musíme být všichni v mnoha ohledech lepší. Těší nula vzadu a fakt, že i tyhle typy zápasů umíme dovést do vítězného konce.

Nechanice

31Soldán Petr Brankář
23Kubišta Petr Obránce
13Pechar Jiří Obránce
98Šafařík Filip Obránce
2Kalenský Luboš Obránce
66Stránský Pavel 77 Záložník
15Laštovička Jindřich Záložník 16'
10Pechar Pavel 9 Záložník
40Chalupník Tomáš Záložník
17Šauer David Záložník 40'
7Klouzek Michal Útočník 16'
77Pokorný Ondřej 66 Obránce
9Kohoutek Ladislav 10 Útočník
29Chudoba Marek Záložník