Smiřice vs Nechanice

2 - 1
Konec

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
24. 8. 2024 17:00 DAHASL Okresní přebor 2024/2025

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóreVýsledek
Smiřice022Výhra
Nechanice011Prohra

Report

Radek Hrubeš – Daniel Šafařík (61´ Ondřej Pokorný), Jiří Pechar (C), Filip Šafařík, Luboš Kalenský – Pavel Stránský, Jindřich Laštovička, Radek Novák (76´ Matěj Sirotek), Kristián Čáp, David Šauer (83´ Marek Chudoba) – Michal Klouzek

Branky:

62´ Michal Klouzek

Druhý soutěžní víkend jsme cestovali na mistrovské utkání do Smiřic. Místní fotbal je na vzestupu, tým je oproti předchozím sezónám posilněn a omlazen. Euforie sálala jak z domácích fotbalistů, tak i fanoušků, kteří přišli v hojném počtu. K utkání nebyl k dispozici Tomáš Ornst, a Pavlové Hochmann a Pechar.

Hrálo se za úmorného vedra, přesto oba týmy vyvíjely dostatečnou aktivitu, aby zaměstnaly obrany soupeře. Do první vážnější situace se po standardce dostal Jindra Laštovička, ale levačkou z velkého úhlu mířil pouze do boční sítě. Do další šance se po pravé straně prodral agilní Pavel Stránský, ale zakončení mu nesedlo. Smiřičtí prověřili Radka Hrubeše střelou zpoza vápna, ale ten byl pozorný a střelu vyrazil na rohový kop. V další příležitosti se ocitl David Šauer a Michal Klouzek, ale ani jeden z nich nebyl v zakončení úspěšný. Do individuální akce se pustil Kristián Čáp, ale byl domácím hráčem jasně zatažen za dres, tento atak však ustál a pokračoval, jenže tentýž hráč ho ještě zfauloval. Rozhodčí byl však velmi benevolentní a odpustil dotyčnému karetní potrestání, a naopak potrestal Kristiána za řečnění. Poté jsme vykombinovali od beků přes záložníky parádní akci, kterou měl do prázdné brány uklidit Michal Klouzek, jenže mu zakončení sjelo a opuštěnou klec minul.

Po obrátce předvedl krátce po sobě dva nešetrné zákroky domácí záložník a v 55´ po dvou žlutých kartách putoval předčasně do sprch. O minutu později obdržel za faul na půlící čáře žlutou i Filip Šafařík. Krátce poté pro zranění odstoupil Dan Šafařík a místo něho na hřiště přišel Ondra Pokorný. Přesilovku jsme využili v 62´, kdy Kristián Čáp nezpanikařil, podržel míč a přiťuknul Michalu Klouzkovi, který na bližší tyč otevřel skóre – 0:1. Od této chvíle jsme hráli ještě více profesorsky než doposud. Nejprve jsme vyklidili střed pole a domácí záložník napřáhl ke střele, která měla velmi slušné parametry. Radek Hrubeš ji konečky prstů vytáhl na tyč a u odraženého míče byli první domácí, kteří ho naservírovali před branku odkud srovnali na 1:1, to vše v 66´. O pět minut později bylo ještě hůře. Zablokovaná střela se odrazila k levému křídlu Smiřic a tento hráč prudkou střelou na bližší tyč strhnul vedení na stranu domácích – 2:1. Nepovedenou pasáž jsme završili vyloučením. Filip Šafařík zbytečně odehrál míč, na který si křičel gólman a pak ještě srazil soupeře. Druhá žlutá a síly na hřišti se vyrovnaly. Stále zbývalo bezmála dvacet minut hry, jenže domácí na rozdíl od nás hráli stále aktivně, nešetřili krokem a napadali nás do samého závěru. My jsme si skrumáže vytvořili, ale ve vápně chyběl šťastný odraz nebo spíše větší důraz a hlad po gólu. V 76´ vystřídal Matěj Sirotek Radka Nováka a v 83´ Marek Chudoba Davida Šauera. Smiřice příležitostně podnikaly nebezpečné kontry. I přes závary jsme vyrovnávací branku nevstřelili, a tak se z výhry radoval domácí tým.

Byť jsme v utkání zvítězili na vyložené příležitosti, tak fotbal se hraje na góly. V prvním poločase jsme promrhali minimálně 3 jasné tutovky. Ve druhém jsme se ujali vedení, ale nepochopitelně přenechali iniciativu domácím, kteří si díky celozápasovému nasazení a chuti šli gólům naproti. My se můžeme zlobit sami na sebe, protože tento zápas jsme měli dovést do bodového zisku. Holt bez patřičné bojovnosti to nepůjde. Reparát můžeme složit před domácím publikem v souboji s Praskem.

Nechanice

30Hrubeš Radek Brankář 87'
40Šafařík Daniel 77 Obránce
98Šafařík Filip Obránce 52', 73'
73'
13Pechar Jiří Obránce
2Kalenský Luboš Obránce
66Stránský Pavel Záložník
15Laštovička Jindřich Záložník
21Novák Radek 29 Záložník
8Čáp Kristián Záložník 62'
18'
17Šauer David 11 Záložník
7Klouzek Michal Útočník 62'
77Pokorný Ondřej 40 Obránce
29Sirotek Matěj 21 Útočník
11Chudoba Marek 17 Záložník