Sezóna: 2020/2021

Náhled
Náhled
Náhled
Náhled
2 - 4
Konec
5 - 4
Konec
2 - 6
Konec

Nechanice vs Červeněves B

Němec Jan – Šafařík Filip, Svoboda Jan (64´ Rospopa Mykhailo), Plhal Adam, Pechar Pavel – Šafařík Daniel (46´ Kubišta Petr), Laštovička Jindřich, Ziegler Martin (72´ Forman Martin), Dvořák Tomáš (57´ Kalenský Luboš) – Pechar Jiří, Šauer David

Branky:

35´ Šauer David

39´ Laštovička Jindřich

41´ Ziegler Martin

50´ Laštovička Jindřich

66´ Mykhailo Rospopa

82´ Mykhailo Rospopa

90´ Pechar Jiří

 V devátém kole jsme dle rozpisu měli cestovat na půdu rezervy Červeněvse, ale tamní nezpůsobilý terén zapříčinil, že se po dohodě předsedů obou klubů zápas uskutečnil v areálu FK Nechanice. Soupeře jsme podruhé během podzimní části hostili na domácí půdě a na jaře tudíž budeme dvakrát cestovat do Červeněvse. K dispozici nebyl Jarda Matoušek, Tomáš Ornst, Erik Svatoš, Ondra Pokorný, Pavel Hochmann, Pepa Steklý, Radek Novák a Láďa Kohoutek. Sestava, jako již tradičně, doznala několika změn.

Poučeni předchozím zápasem jsme do utkání vlétli a Červeněves přikovali v jejich šestnáctce. Hosté se v prvních minutách pouze bránili a osvobozovali odkopem pouze za cenu odevzdání míče. Nabídnuté příležitosti jsme však nedotáhli nebo střely končily mimo tři tyče. Když už Jirka Pechar po rohovém kopu usměrnil svůj pokus do správného prostoru a míč putoval do opuštěné brány, zasáhl před čárou výborný brankář Michal Rohlíček, který ovšem v tomto utkání hrál na pozici stopera. Sudí však situaci přehlédl. Pokračovalo se tedy za stavu 0:0 a dále v trendu našich zahozených šancí (David Šauer, Jirka Pechar, Jindra Laštovička…). Zlomit nerozhodný stav se nám povedlo až v 35´, kdy Martin Ziegler českou uličkou posunul mezi obránce na Jirku Pechara, který přízemním centrem našel Davida Šauera, pro něhož již nebyl problém pravačkou uklidit míč do sítě – 1:0. Vedoucí branka nás uklidnila a netrvalo dlouho a rozdíl byl dvoubrankový. 39´ a skóruje Jindra Laštovička utaženou střelou placírkou na zadní tyč po posunutí od Davida Šauera. Před pauzou bylo ještě veseleji. Dlouhý nákop Pavla Pechara se snášel do pokutového území hostů, Jirka Pechar byl u míče o něco dříve než brankář a situace vyústila v pokutový kop, kterým zvýšil Martin Ziegler na poločasových 3:0.

Věděli jsme, že pouze našimi chybami bychom mohli hosty dostat do zápasu a proto byl cíl opačný, navyšovat skóre. Splněno měl Dan Šafařík, jehož vystřídal jubilant a novopečený otec Petr Kubišta, kterému ještě jednou gratulujeme… Stav utkání se měnil v 50´, kdy si na centr Jirky Pechara naběhl Jindra Laštovička mezi stopery a hlavou s jistotou proměnil – 4:0. Následně střídáme kraj zálohy a stopera. Tomáše Dvořáka nahrazuje Luboš Kalenský a chvíli poté Honzu Svobodu Mykhailo Rospopa. A byl to právě Míša, který z kruhu po odraženém míči vypálil a střela s trochou štěstí doskákala za brankovou čáru – 5:0. Chvíli poté nalezne Jirka Pechar na zadní tyči Jindru Laštovičku, který si perfektně připraví palebnou pozici a cílí na hattrick, avšak tvrdou ránu brankář vytěsní. Následně se do vápna probil Luboš Kalenský, ale jeho průnik končí pouze rohovým kopem. Dochází k dalšímu střídání, kdy Martina Zieglera střídá jeho jmenovec Forman. Nedlouho po svém pobytu se i Martin Forman mohl zapsat mezi střelce, avšak příliš dlouho otálí se střelou, kterou blokuje obrana Červeněvse. Poté si vzal slovo opět Míša Rospopa a po přiťuknutí Jirky Pechara přímým nártem trefuje v 82´ přesně k tyči – 6:0. Ojedinělé ataky hostů bez problémů a konstruktivně řeší naše soustředěná obrana, tak jako po celý zápas. V poslední minutě je ve vápně nedovoleně sražen Jirka Pechar, který penaltu proměnil na konečných 7:0.

Těší nula na kontě obdržených branek, protože Honza Němec na dálku soupeří se stěžerským Švehlíkem v soutěži o nejvíce vychytaných kont v OFS HK, kterou má pod záštitou patron, společnost KEEPERsport (k datu 11. 10. oba shodně 6 nul).

V domácím prostředí jsme prozatím stoprocentní, což nás samozřejmě těší. Konečný výsledek zápasu je pro hosty milosrdný, spoustu nadějných situací jsme řešili špatně. Na druhou stranu, některé akce snesly přísnější měřítko a fungující obrana dnes hosty nepustila do výraznější šance. Je na čem stavět, potenciál mančaftu je viditelný. Bohužel, nouzový stav a vládní restrikce se mění ze dne na den, další utkání je v nedohlednu. Alespoň se snad zotavíme ze zranění a nemocí, vrátí se absentující hráči a trenérovi přibydou další možnosti. Přejeme si, aby se situace stabilizovala a mohli jsme se plně věnovat sportu a fotbalu především.

 Josef Gall (trenér):

Dobrý nástup do utkání a místy až drtivý tlak, ale v koncovce jsme byli jaloví. Po první brance se utkání zlomilo a byla jen otázka, na jakém počtu se výsledek zastaví. Zapracovat musíme na finálních akcích, které někdy až příliš kazíme a na ustálení výkonů. Dobře víme, že mužstvo dokáže produkovat pohledný a zároveň účinný fotbal. Všech 15 aktérů se zasloužilo o dnešní povedený výsledek, děkujeme. Škoda je, že se soutěž, tréninky a celý fotbal na nějaký čas přeruší. Snad se brzy všichni u fotbalu zase sejdeme.

7 - 0
Konec