Sezóna: 2022/2023

6 - 0
Konec
6 - 0
Konec
1 - 4
Konec
5 - 1
Konec
5 - 1
Konec
3 - 3
Konec

Nechanice vs Chlumec C

Lukáš Chmelař – Ondřej Pokorný (55´ Daniel Šafařík), Jiří Pechar (C), Tomáš Ornst, Luboš Kalenský (71´ Tomáš Dvořák) – Petr Kubišta, Radek Novák (71´ Erik Svatoš), Daniel Denk (89´ Pavel Hochmann), David Šauer – Pavel Pechar, Tomáš Chalupník

Branky:

Poslední zápas sezóny 2022/23 jsme hostili Chlumec C. Narazil na sebe druhý a první mančaft. Kdo s koho. Vítěz utkání ovládne letošní Okresní přebor. Oba tábory měly na tribuně početné zastoupení, takže zápas provázela patřičná atmosféra. Obejít jsme se ve šlágru kola museli bez Petra Soldána, Filipa Šafaříka, Lukáše Vencla, Jindry Laštovičky, Ládi Kohoutka a Tomáše Němce.

Hosté přivezli dravé mládí, které zezadu jistili dva zkušení harcovníci. První minuty duelu patřily Chlumci. Jeho hráči byli pohyblivější, aktivnější a více na míči. My jsme byli zatlačení a bránili se tlaku. První gól vstřelil v 11´ hostující hráč po rohovém kopu hlavou, když se vysmýkl svému strážci – 0:1. Chlumec vstřelený gól uklidnil a ten tak pokračoval v nátlakové hře. Několikrát blokujeme střely na poslední chvíli nebo se vyznamená Lukáš Chmelař v bráně. Konečně jsme se začali osmělovat i my. Naši první šanci ke skórování bohužel nevyužil Petr Kubišta. Fungují dlouhé balony, které dobře prodlužoval Pavel Pechar, ale žádný se neodrazil tak, abychom překonali chlumeckou obranu. Akce vycházely Danu Denkovi, který se svou silou, rychlostí a šikovností několikrát probil až k vápnu, ale ke střele se nedostal. Na druhé straně nás soupeř drží v permanenci, protože neustále podniká nebezpečné výpady. Byť byl perfektně strážen, tak i náš nejlepší střelec Tomáš Chalupník se dokázal dostat do slibné příležitosti. Z pravé strany prostřelil vybíhajícího brankáře, ale naneštěstí zamířil do boční sítě. Příležitosti přicházejí i na druhé straně. Míče z kopaček hostujících hráčů končí mimo tři tyče nebo je pokryje skvělý Lukáš Chmelař. Dobrou pozici ke skórování má chlumecký Pánek, který z přímého volného kopu za vápnem míjí levou tyč. Krátce před poločasem nastane ještě jedno vzrušení, a to po souboji a dohrání Dana Denka s protihráčem, po kterém vznikne hlouček a v něm výměna názorů. Rezultuje z toho žlutá karta pro našeho hráče. Poté hlavní rozhodčí Firbacher končí první dějství.

Druhý poločas plynule navázal na ten první. Soupeř svoji sestavu oživil dvěma čerstvými hráči. Obraz hry se nezměnil. Možná se hrálo více opatrně. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. My prvně saháme ke změně v sestavě v 55´, odchází Ondra Pokorný a do hry vstupuje Dan Šafařík. Více střeleckých pokusů vyprodukuje soupeř, leč stav zůstává stále o gól. Markantní rozdíl v odtrénovaných jednotkách se začíná projevovat. Hosté neztrácejí svoji ostrost, my hledáme zbytky sil. Stále se však nevzdáváme a čekáme na situaci, která by nám přinesla gólovou radost. V 71´ střídáme. Odpracováno má Luboš Kalenský s Radkem Novákem a na plac se dostává Tomáš Dvořák a Erik Svatoš. V 73´ se mění skóre. Hostující střeďák potáhl míč z levé strany na prostředek, odkud vypálil a míč krásnou ranou zamířil do šibenice – 0:2. Lukáš Chmelař se po střele natahoval, ale v tomto případě byl zkrátka bezmocný. Zbývalo necelých 20 minut. Pokoušeli jsme se vrátit do zápasu, ale už jsme neměli psychické ani fyzické síly, abychom se nadechli k náporu. V 89´ naposledy střídáme. Dana Denka za potlesku nahrazuje Pavel Hochmann. Za pár chvil zápas končí.
Soupeř převzal pohár z rukou předsedy OFS HK Martina Zbořila. Gratulujeme. My tleskáme fanouškům za celosezónní podporu a děkujeme trenéru Pepovi Gallovi, který na pozici hlavního kouče končí. Od založení klubu a v těžších začátcích byl u týmu, investoval do něj spoustu svého volného času a energie. Pepa obdržel od klubu i hráčů věcné dary.

Další úspěšná sezóna dospěla do svého konce. Vyvrcholení soutěže nemohlo být napínavější než v přímém duelu a v našem domácím prostředí před početnou diváckou kulisou. Chlumec C soutěž ovládl zaslouženě. Má širokou hráčskou základnu a mladý perspektivní mančaft. V krajské soutěži se jistě neztratí. My jsme skončili na druhé příčce. Velmi si tohoto umístění vážíme. Mnohokrát jsme si ověřili, že v této soutěži už prostě není slabého soupeře. Několik zápasů jsme jedenáctku lepili na poslední chvíli a tímto děkujeme klukům, kteří stabilně nenastupují, ale v případě oslovení neváhali a přišli hrát. Postihly nás i těžší chvíle, ale vždy jsme se dokázali zmobilizovat a patřičně reagovat. Funguje kabina, bez toho by to prostě nešlo. Mnohdy rozhodují maličkosti. Velké díky všem, kteří mají jakoukoliv zásluhu. Dosavadní trenér Pepa Gall zaslouží uznání za odvedenou práci. Snad na něho naváže i nově představený trenér Jirka Hubáček a přinese třeba i nějaké nové poznatky či metody.

Josef Gall (trenér):

V posledním kole s Chlumcem a o všechno. Kluci na hřišti nechali co mohli, dnes to bohužel nestačilo. Přesto musím, a rád tak činím, všechny pochválit. Skvěle zachytal Lukáš Chmelař. Obrana se každou chvíli musela ohánět. Záloha co toho naběhala. Útok se pral o každý balon. 2. místo je obrovským úspěchem. Z pozice trenéra po 4 letech odstupuju. Nesu si spoustu krásných momentů a zážitků. Chtěl bych poděkovat vedení klubu za vytvořené podmínky, hráčům za podařené výkony a nezapomenutelné zápasy, fanouškům za skvělou podporu. Novému trenérovi Jirkovi Hubáčkovi i všem v klubu přeju, ať se daří.

Foto ZDE

0 - 2
Konec
1 - 3
Konec
3 - 1
Konec
6 - 2
Konec