Sezóna: 2023/2024

2 - 4
Konec
1 - 7
Konec
2 - 1
Konec
4 - 1
Konec
3 - 5
Konec
3 - 2
Konec
3 - 5
Konec

Nechanice vs Malšovice

Petr Soldán (46´ Lukáš Chmelař) – Ondřej Pokorný (46´ Pavel Stránský), Jiří Pechar (C), Filip Šafařík, Marek Chudoba (61´ Luboš Kalenský) – Petr Kubišta, Jindřich Laštovička, Radek Novák, Tomáš Chalupník (10´ Pavel Pechar) David Šauer, Michal Klouzek

Branky:

49´ Michal Klouzek

87´ Pavel Pechar

Závěrečné utkání, které uzavřelo soutěžní ročník 2023/24, jsme odehráli doma a naším soupeřem byly Malšovice. V případě vítězství jsme byli ve hře o 2. místo a naopak už jsme nemohli skončit hůře než 3. Malšovice na dálku bojovaly s Roudnicí B o 5. místo. K dispozici nebyl Tomáš Ornst, Pavel Hochmann, Dan Denk, Matěj Vošmik a Kristián Čáp.

Do zápasu jsme nastoupili profesorsky, bez pohybu a odevzdaně. Hosté byli daleko aktivnější a díky naší laxnosti měli na všechno spoustu času. Inkasovali jsme v 6´ po centrovaném míči, kdy si jediný malšovický útočník obklopený třemi našimi obránci zpracoval míč a z voleje propálil Petra Soldána – 0:1. V 10´ dochází v našich řadách k připravenému a avizovanému střídání. Nemocného Tomáše Chalupníka při odchodu ze hřiště vyprovází mohutný potlesk fanoušků včetně všech hráčů obou táborů. Tomáš se s naším dresem loučí, dále bude pokračovat na Náchodsku. Do hry místo něho nastupuje Pavel Pechar. Zpátky do dění v zápase. Jsme všude dlouho a daleko a také o krok až dva později, proto odražené míče sbírají Malšovice a dostávají se do další gólovky, když na vápně vykombinují akci a střílí podél již překonaného Petra Soldána, ale na brankové čáře situaci zachrání Jirka Pechar odkopem. Míč se ovšem znovu vrací, my si počínáme nedůrazně, hosté nás přetlačí a následně nastřelují ruku ve vápně. Hlavní arbitr ukazuje na bílý puntík a Malšovice dostávají další příležitost ke vstřelení branky. Petr Soldán však zůstal ledově klidný, počkal si na střelce a střelu vyrazil. Další dobrou práci odvedl Jindra Laštovička, který byl u vyraženého míče první a odklidil ho na rohový kop. Ve 28´ už gólu nezabráníme. Centrovaný míč míří na špatně pokrytého forvarda a ten poloakrobaticky namíří střelu do obličeje našeho hráče, od kterého doskáče míč za záda brankáře – 0:2. I nadále jsme nedůrazní a hostující obrana může zůstat takřka v klidu. Nakonec přeci jen přišla jasná šance, ale Pavel Pechar svoji hlavičku namířil nad břevno. Více práce má ve zbytku času náš gólman, ale míč za svá záda už nepropustí, takže po našem velmi špatném výkonu odcházíme do šaten s dvoubrankovou ztrátou.

Věděli jsme, že je tento výkon propadákem, a protože jsme nechtěli zklamat naše fanoušky ani sami sebe, do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním něco s výsledkem udělat a alespoň částečně napravit reputaci. Došlo ke změně rozestavení a ke dvěma střídáním. Protočili se brankáři, tedy na plac Lukáš Chmelař a Pavel Stránský nahradil Ondru Pokorného. Vzadu jsme hráli na tři a posílili ofenzívu. Po krásné křídelní akci přišel záhy kontaktní gól. Běžela 49´, kdy své rychlé nohy rozkmital Pavel Stránský a perfektním centrem vybídl ke skórování Michala Klouzka, jenž se na zadní tyči nemýlil – 1:2. Najednou se obraz hry úplně otočil. Malšovice neměly čas, my jsme byli častěji na míči a v nebezpečných situacích. Jiskřilo se, takže sudí tahal žluté karty pro oba týmy. V 61´ ze hřiště odchází Marek Chudoba a na svoji klasickou pozici si stoupl Luboš Kalenský. Vyrovnat jsme mohli z trestného kopu, ale Jirka Pechar svůj pokus namířil kousek vedle tyče. Chvíli na to jsme vyprodukovali akci podobnou té první jen s tím rozdílem, že Michal Klouzek tentokrát netrefil míč ideálně a ten skončil v zámezí. Udeřilo tedy až z dalšího útoku. Michal Klouzek si pohlídal ofsajdovou linii, zpracoval míč na prsa a tvrdě vypálil, gólman vyrazil před sebe, kde se na správném místě pohyboval Pavel Pechar a neměl problém vyrovnat, to vše v 87´. Rozhodnutí měl na své, bohužel pravé, noze Luboš Kalenský, který se řítil středem, ale bohužel namířil přesně doprostřed branky, proto brankář střelu bez problémů lapil. V minutě 90´ se agilní Pavel Stránský probíjel po své pravé straně a před vápnem byl kriminálním zákrokem vyřazen ze hry, když mu protihráč nešetrně prošlápl koleno a Pavel tam má obtisk kolíků snad ještě teď. Bohudík meniskus, vazy aj. snad vydržely. Po chvilce zápas končí remízou 2:2.

Jak již bylo uvedeno, Tomáš Chalupník se rozhodl pro novou výzvu, ke které ho nasměrovaly kroky v civilním životě. Tomáš je stále mladý fotbalista, který to má v hlavě srovnané a jeho chování na trávníku i mimo něj bylo často příkladné. Dvakrát byl naším nejlepším střelcem a jednou dokonce nejlepším šutérem celého hradeckého okresu. V 53 mistrovských zápasech za Nechanice rozvlnil síť 79 krát. Úctyhodný počin. To si takhle jednou přišel a dal tam 9 fíků v jednom zápase jako by se nechumelilo… Mnohokrát to byl on, kdo překlopil těsný zápas na naši stranu. Neustále zaměstnával a motal hlavy soupeřově obraně. Do další fotbalové kariéru mu přejeme další kopec gólů, štěstí a především pevné zdraví.

Tímto zápasem se loučí i Petr Kubišta, poctivák, velký sympaťák a naprosto bezproblémový hráč i člověk, který se vrací do Kobylic, kde žije. Petr umí zastat vícero pozicí a vždy odevzdá maximum pro mančaft. Od sezóny 2020/21 odehrál za naše barvy 67 mistrovských utkáních + pohárové, přátelské… Taktéž tu zanechal výraznou stopu. Jak platným hráčem je ukazuje jeho procentuální úspěšnost, která činí bezmála 82 % vyhraných zápasů za FK Nechanice, do kterých nastoupil. Také vstřelil v každé ze svých 4 sezón vždy minimálně 2 góly. Bodově Petr zářil především v postupové sezóně 2021/22, kdy si připsal 8 branek a dvojnásobný počet asistencí.

Opouští nás tedy Tomáš Chalupník a Petr Kubišta, když oba svůj odchod dopředu avizovali. Přicházíme o hráče, kteří měli v týmu významnou roli a bezesporu budou chybět. Co však zamrzí a potěší zároveň daleko více, je fakt, že se jedná o hráče s výborným charakterem a kladnými morálními vlastnostmi. Chlapáci, děkujeme a přejeme, ať se vám i nadále daří v kopačkách, a hlavně v osobním životě. Nesmazatelně jste se zapsali do nechanického fotbalu.

Poslední zápas byl jako na horské dráze. Náš mdlý až ospalý úvod, kdy jsme za prvních 45 minut inkasovali naštěstí pouze dvakrát a stíhací jízda v druhých 45 minutách. Je dobře, že se hráči vzpamatovali a odjezdili druhý poločas, ve kterém jsme nepříznivé skóre dokázali vyrovnat.

Třetí soutěžní ročník v řadě jsme zakončili na medailových příčkách, tentokrát jsme obsadili konečné 3. místo za Olympií Hradec Králové a Dohalicemi. Vzhledem k vyrovnanosti okresního přeboru panuje s touto bilancí velká spokojenost.

2 - 2
Konec
3 - 0
Konec
2 - 2
Konec